• مهدی حاجیان
  • تعداد بازدید: 134

نشست خبری چهارمین جشنواره فیلم حوزه (اشراق) برگزار شد

معینی پور: هیچ یک از جریان های هنری جمهوری اسلامی نمی‌توانند فارغ از رویکرد دینی و معرفتی آن باشند.

Eshragh

به گزارش ستاد خبری جشنواره اشراق، نشست خبری چهارمین دوره جشنواره فیلم حوزه(اشراق) با حضور دکتر مسعود معینی پور و اصحاب رسانه ای در دفتر تبلیغات اسلامی تهران برگزار شد. در این نشست که صبح امروز شنبه 26 آذر ماه برگزار شد، مسعود معینی پور وضعیت دین و دین‌داری در سینمای ایران و جهان را یک ژانر معتبر و قدیمی دانست و گفت: در همه دنیا دین‌داری و بازنمایی عقاید و تفکرات جامعه یکی از ژانرهای سینما، تئاتر و تلویزیون هست که مستندات و فیلم های فاخری درباره آنها ساخته می‌شود.
وی ادامه داد: اتفاقی که در جمهوری اسلامی و سینمای آن باید می‌افتاد این بود که سینمای ایران و جریان تئاتر، مستند و یا فیلم کوتاه بتواند به مسائل اجتماعی و دغدغه های مردم از زاویه دینی نگاه، بررسی و تولید محتوا کند.
معاونت فضای مجازی، هنر رسانه دفتر تبلیغات اسلامی ساخت آثار منتقدانه را با اهمیت و سازنده دانست و تصریح کرد: باید بتوانیم مجموعه ای از آثار تلویزیونی، مستند یا سینمایی داشته باشیم که حتی اگر با دید منتقدانه به بحث دین نگاه می‌کرد یک آورده‌ای برای مکتب دین و نظام حاکمیتی جمهوری اسلامی داشته باشد و یکی از پشتوانه های اصلی نظم حکومتی و نظم اجتماعی در ایران و دنیا باشد.
معینی پور ادامه داد: تنها جمهوری اسلامی نیست که پشتوانه حکومتی آن نظام دینی است بلکه بسیاری از کشورها در دنیا هستد که نظام ایدئولوژی آنها یک نظام دینی است؛ این دین می‌تواند مسیحیت، اسلام و یا زرتشت باشد.
وی در ادامه درخصوص اهمیت ارتباط سینما با نظام دینی کشور اذعان کرد: جمهوری اسلامی به عنوان یک مکتب سیاسی اجتماعی که پشتوانه دینی و معرفتی دارد سینما، تلویزیون، رسانه، مستند و تمامی جریان های هنری آن نمی‌توانند فارغ از رویکرد دینی و معرفتی آن باشند. مسعود معینی پور تصریح کرد: بر این اساس ضرورت دانستیم که یک نگاهی داشته باشیم به آثار سینمایی که با رویکرد دینی ساخته می‌شوند که این آثار می‌توانند توصیفی، انتقادی و یا تحلیلی باشد.

تولید بیش از پنجاه اثر در ارتباط با صد سالگی تاسیس حوزه علمیه قم
در ادامه این نشست دبیر جشنوار فیلم حوزه با بیان اینکه جشنواره اشراق از سال 91 در دفتر تبلیغات اسلامی شروع شده، گفت: قالب های دریافتی آثار در جشنواره اشراق شامل فیلم داستانی، مستند، فیلمنامه و نقد فیلم است.
وی درخصوص بخش‌های مختلف جشنواره توضیح داد: این جشنواره سه بخش دارد؛ بخش اصلی که «اشراق» نام دارد و آثار مستند، فیلمنامه، فیلم داستانی و نقد فیلم را شامل می‌شود‌. در این قسمت کارهایی که در آن موضوعاتی نظیر؛ عدالت، سبک زندگی دینی، عفاف، تحکیم خانواده، نقد عرفان‌های نوظهور و فرق انحرافی، وهابیت و داعش، اخلاق، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی و فضای مجازی در بر می‌گیرد.
دی ادامه داد: بخش دیگر جشنواره رواق است که مخصوص آثار سینمایی طلاب هست و شامل آثار تولید شده از فروردین 98 به بعد می‌باشد. طلبه و تبلیغ، طلبه و کارآفرینی، طلبه و خدمت‌رسانی، طلبه و تربیت، سبک زندگی طلاب، طلبه و فرهنگ، طلبه و شهید، طلبه و فضای مجازی و بانوان طلبه موضوعاتی هستند هنرمندان می‌توانند در این بخش تولید اثر داشته باشند.
معینی پور با اشاره به یکصدمین سال تاسیس حوزه علمیه قم و جشنواره اشراق، درخصوص بخش سوم جشنواره بیان کرد: درواقع تاسیس حوزه علمیه و مدرسه فیضیه در قم به دنبال دستیابی به رشد و ارتقای سبک تربیت علمی حوزه‌های علمیه و نهاد روحانیت در ایران و همچنین انتقال معارف حوزوی نجف می‌باشد.
معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم بخش ویژه جشنواره ما هست که تا الان بر اساس اماری که بنده در دست دارم بیش از 50 کار انشاءلله وارد جشنواره خواهد شد.
معینی پور در خصوص زمان و مکان و همچنین مهلت ارسال آثار جشنواره اذعان کرد: افتتاحیه چهارمین جشنواره فیلم اشراق اوایل اسفند ماه برگزار می‌شود و هنرمندان اعم از حوزوی یا عموم می‌‌توانند آثار خود را تا اوایل بهمن ماه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. این جشنواره در شهر های قم، تهران، مشهد، اهواز، زاهدان و اصفهان برگزار می‌شود.


گفتنی است فیلمسازان می‌توانند جهت اطلاع از شرایط و مهلت ارسال آثار خود به دبیرخانه جشنواره فیلم حوزه(اشراق) به نشانی، https:/film.eshragh.ir/p=12684 مراجعه نمایند.



لینک کوتاه :

https://film.eshragh.ir/p=12726

شناسه خبر: 606


اخبار مرتبط


آخرین اخبار

مطالب پیشنهادی