• مهدی حاجیان
  • تعداد بازدید: 25

معززی نیا:فیلمسازان حوزوی از شتابزدگی و مفاهیم تکراری در فیلم خود پرهیز کنند

Eshragh

یکی از داوران جشنواره فیلم اشراق گفت: طلاب اگر می خواهند که فیلم های موفق و تاثیرگذاری بسازند باید از شتابزدگی و مفاهیم تکراری در آثار خود پرهیز کنند.

 جناب آقای معززی به عنوان یکی از داوران جشنواره فیلم اشراق بفرمایید ملاکتان در انتخاب آثار برتر چه بوده است؟

 ملاک ما برای انتخاب آثار همان ملاک همیشگی است، ما مضمون را می دانیم و فیلم را به لحاظ محتوا و ساختار مورد بررسی قرار می دهیم.

من اعتقاد دارم که نگاه اورژینال را باید در فیلم ها مشاهده کنیم ولی در برخی آثار که مشاهده کردیم انتخاب مضمون و انتقال پیام اولویت پیدا می کند بر ساختار  و فیلمسازی ، ما ایده های تصویری کمتری در برخی آثار مشاهده کردیم و از تعاریف غیر متعارف و تکراری  بیشتر استفاده شده بود.

 بفرمایید با وجود تعاریف متنوعی که از سینمای دینی در بین اهالی فرهنگ و هنر می شود، چه تعریفی را می توان برای سینمای دینی بکار برد؟

 بنده خیلی با این تقسیم بندی ها موافق نیستم، فیلمی که موفق می شود مضمونی که مورد نظر سازنده آن است را بیان کند، اگر باور فیلمسازش دینی باشد، خود  به خود این اتفاق در فیلم خواهد افتاد و اگر باور دینی در فیلمساز نباشد هیچ تعریفی نمی تواند آن فیلم را دینی جلوه دهد.

اینگونه تعریف ها و تقسیم بندی  موضوع را منحرف می سازد یعنی برچسبی می زند روی فیلم ما که ما را از اصل موضوع منحرف سازد و دور کند.

 تا چه اندازه حضور طلاب را در سینما و فیلمسازی موفق می دانید؟

بنده سال ها برای طلاب تدریس کردم و از نزدیک شاهد بودم که استعدادهای خوبی بین طلاب حضور دارند ، طلاب بخاطر ذهن متفاوت و سلیقه ای که دارند می توانند در سینما موفق باشند ولی بدلیل اینکه  در برخی آثار  یک جور بیان شعار زدگی و شتابزدگی مشاهده می شود نشان میدهد که از ذات سینما و جوهر سینما فاصله دارند.

طلاب باید با بهره گیری از مباحث آموزشی به دنبال این بروند که آثارشان واقعا روی مخاطبانشان تاثیرگذار باشد و برای رسیدن به این هدف باید تلاش بسیار زیادی داشته باشند.

برگزاری جشنواره های مختلف بویژه جشنواره فیلم اشراق برای فیلمسازان حوزوی را چطور ارزیابی می کنید و این جشنواره ها را تا چه اندازه در ارتقا سطح کیفی فیلمسازی طلاب موثر می دانید؟

 نفس برگزاری جشنواره بسیار خوب و تاثیرگذار است، در جشنواره ها فیلمسازان با مشاهده آثار دیگران می توانند تجربیات خود را با یکدیگر مبادله کنند و همچنین نقاط ضعف و مثبت آثار تولیدی خود را بهتر بشناسند، جشنواره محل خوبی است برای دیده شدن و انگیزه دادن به فیلمسازان حوزوی  که محلی است که آثارشان بهتر دیده شود.

برخی از فیلمسازان حوزوی از عدم حمایت مسئولان گله مند هستند و می گویند که  در فیلمسازی فقط علاقه و عشق وجود دارد و فیلم ها را با هزینه های شخصی باید بسازیم، نظرتان را در این رابطه می فرمایید؟

به حر حال این فیلم ها نیز باید به سمت حرفه ای شدن گام بردارند و برای خود بازار نمایش داشته باشند، اگر قرار است که این آثار فقط به قصد نمایش در جشنواره ها ساخته شوند و بعد از آن بایگانی شوند ما پیشرفتی را در این موضوع مشاهده نخواهیم کرد، به حر حال مسئولان و صداوسیما باید حمایت های لازم را از این آثار داشته باشند.



لینک کوتاه :

https://film.eshragh.ir/p=12474

شناسه خبر: 594


اخبار مرتبط


آخرین اخبار

مطالب پیشنهادی