• مهدی حاجیان
  • تعداد بازدید: 41

شعیبی:طلاب فیلمساز فقط به ساخت فیلم های دینی تکیه نکنند

Eshragh

داور جشنواره فیلم اشراق گفت: طلاب فیلمساز با توجه به پتانسیلی که دارند می توانند در حوزه های مختلف سینما از قبیل اجتماعی نیز فیلمسازی و آثار فاخری را تولید کنند.

 آقای شعیبی به عنوان داور جشنواره فیلم اشراق بفرمایید ملاک ارزیابی و انتخاب آثار برتر از دیدگاه حضرتعالی چیست؟

 قاعدتا هر فیلم دو بخش محتوا و ساختار دارد و جشنواره نیز در دو بخش اصلی و تجربی برگزار می شود و داوری ها نیز بر اساس تجربه فیلمسازها انجام خواهد شد.

همانطور که مستحضرید در جشنواره فیلم اشراق آثار پفیلمسازان حوزوی شرکت داده شده است، برگزاری اینگونه جشنواره ها را چگونه ارزیابی می کنید و این جشنواره تا چه اندازه می تواند در ارتقا سطح کیفی آثار طلاب فیلمساز نقش داشته باشد؟

نفس برگزاری جشنواره قطعا مثبت و تاثیرگذار است ولی این جشنواره زمانی سازنده تر خواهد بود که آقایان طلاب  که می خواهند فیلمسازی کنند و یا اثری را تولید کرده اند به آثار دیگران با دقت نگاه کنند و به نوعی با یکدیگر تبادل تجربه داشته باشند.

این تبادل تجربه می تواند به فیلمسازان حوزوی کمک کنند که همیشه رو به جلو گام بردارند و برای جشنواره های بعدی آثاری بهتر و تاثیرگذار تر تولید کنند ، اگر بخواهند صرفا برای جشنواره یک فیلمی را تولید کنند و همیشه از صفر شروع کنند فیلم های خوب و تاثیرگذاری تولید نخواهد شد .

با توجه به وضعیت کنونی سینمای کشور، طلاب فیلمساز چه نقشی را می توانند در آن ایفا کنند و آیا آن ها می توانند به صورت مستقیم وارد عرصه کارگردانی و دیگر بخش های سینما شوند؟

حضور فیلمسازان طلبه حتما بر این نیست که آنها باید در فیلمسازی دینی فعالیت کنند، بلکه آنها می توانند با کسب تجربه و آموزش های لازم در سایر حوزه ها از قبیل فیلمسازی اجتماعی و دیگر بخش ها نیز فعالیت کنند.

البته در بخش ساختاری نیز آقایان طلاب  با توجه به اینکه با مسائل دینی درگیر هستند می توانند با انتخاب محتوا و ساختار دینی برای فیلم های خود تاثیرگذار باشند ولی این موضوع به آن شرط است که آنها در فیلم های خود حرف تازه ای برای گفتن داشته باشند و از مفاهیم تکراری پرهیز کنند ، رجوع کردن طلاب فیلمساز به مفاهیم  و مباحث تکراری نه تنها پیشرفیتی برای آنها حاصل نمی کند بلکه به دافعه  نیز می انجامد.

آقای شعیبی در سال های اخیر تفاسیر بسیار زیادی از سینمای دینی در بین اهالی فرهنگ و هنر دیده شده است، به نظر شما چه تعریفی می توان برای سینمای دینی داشته باشیم و اینکه آیا ما در سینمای دینی و تولید آثار در این حوزه موفق عمل کرده ایم؟

 یکی از ویژگی های کشور ما  این است که  افراد مختلف همواره در جامعه با مسائل دینی درگیر هستند یکی از بخش های مهم و لاینفک زندگیشان مسائل دینی و اعتقادی است ، البته ما باید فقط این دغدغه ها و مفاهیم را در قالب سینما و هنر قرار دهیم و ارائه کنیم که بتوانیم سینمای دینی موفقی داشته باشیم که خوشبختانه در سینمای کشور ما این مباحث به وفور دیده شده است و ما می توانیم بگوییم که در سینمای دینی بعد از انقلاب اسلامی موفق بوده ایم و هر روز به جلو گام برداشته ایم.



لینک کوتاه :

https://film.eshragh.ir/p=12453

شناسه خبر: 593


اخبار مرتبط


آخرین اخبار

مطالب پیشنهادی